RZB zondag lijdt zware nederlagen tegen koplopers

Twee weken geleden mochten de Bafloërs aantreden in en tegen koploper Noordpool. Ondanks het feit dat men goed tegenstand bood vielen er in de eerste helft al drie treffers te noteren. De roodzwarten speelden een erg ongelukkige wedstrijd waarin men niet alleen tekort kwam op veel fronten, maar waarin vooral het slechte passwerk opviel.

In de tweede helft ging men alles of niets spelen en dit liet zich zien in de uitslag. De doorgevoerde wisselingen pakten namelijk faliekant verkeerd uit en in plaats van de tegenstander te verrassen door één op één te gaan voetballen schoot men zich in de eigen voet. Spelers wisten niet meer waar ze moesten staan en men werd verdedigend weggespeeld. Toch bleven de Bafloërs wel voetballen en pikte men geheel verdiend een ere-treffer mee. Mitch Brink pegelde een vrije trap uiterst secuur via de onderkant lat in het doel. Het was een schrale troost voor de 8-1 nederlaag die men te slikken kreeg.

Afgelopen zondag moesten de roodzwarten wederom aantreden tegen één van de kampioenskandidaten en ook deze keer was men eigenlijk kansloos. De tegenstander, Winsum, was op alle fronten de baas op het veld, vooral op fysiek gebied kwamen de Bafloërs duidelijk tekort tegen een veel jonger en behendigere tegenstander.

Ondanks dat de eindstand een ander beeld geeft speelden de roodzwarten geen slechte partij. Het passwerk was tot aan de 40ste minuut van de eerste helft prima verzorgd en hierdoor liep de frustratie bij de Winsumers af en toe hoog op. Op de 1-0 en de 2-0 was eigenlijk niet veel af te dingen. Tot twee maal toe wisten de Winsumers door prima te combineren elkaar snel in te spelen en waren de Balfoers gewoonweg te traag om een doelpunt te voorkomen.

Vlak voor het rustsignaal ging het echter mis. Eerst werd een vrije bal zomaar in de voeten van een tegenstander gespeeld waarna men alleen maar kon toekijken hoe er opnieuw werd gescoord. Nog geen minuut later was er klungelig balverlies en leidde een snelle aanval opnieuw een treffer in. Dit tot grote frustratie van keeper van der Veen die maar liefst vijf of zes spelers van de tegenstander voor zijn neus zag opduiken waar er “slechts” drie verdedigers waren.

In de tweede helft probeerden de Bafloërs het wel, maar begon de vermoeidheid nu ook mee te spelen. De veel jongere en fittere thuisploeg walste over de arme Bafloërs heen en liep gestaag scorend uit naar een 8-0 overwinning.

Komend weekend staat de nummer drie, Kloosterburen, op het programma, dus ook deze keer moeten de Bafloërs alle zeilen bijzetten om een goed resultaat in eigen huis te kunnen behalen. Het spel lijkt echter wel steeds beter te worden, aan het fysieke gedeelte valt nog altijd te werken.