RZB2: “Baflo 2 ook maatje te groot voor ‘’de Grote Gasten’’!

11-05-2024:

Competitiewedstrijd 16/20

FC Grootegast 5 – RZB 2: 2-5

Kijk voor alle foto’s van het afgelopen RZB voetbalweekend (en meer!) op: https://www.flickr.com/photos/200165728@N06/albums/

Wedstrijddag 11 mei 2024

De sfeer tijdens het verzamelen op het sportpark Rood Zwart Baflo zat er al goed in na de promotie van Fc Groningen. Echter waren de kleine oogjes ook enigszins aanwezig bij een aantal.

De mannen kwamen met maar 1 doel naar Grootegast, en dat was winnen. Het was ontzettend lekker weer en na een goede warming up gedraaid te hebben besloot de scheids dat het tijd was om te beginnen.

Vandaag ontbrekend waren, Mischa, Robin en Niels ivm met vakantie, en Randy die nog steeds geblesseerd is.

Het gras was erg hoog waar de mannen van de Rood Zwart eerst erg aan moesten wennen. De bal rolde stroef en dat weerspiegelde ook het spel van de Rood Zwarten.

Binnen vijf minuten kwamen de ‘’grote gasten’’ door een ietwat lullige kopbal al snel op voorsprong. Tijd om de draad weer op te pakken. Na een sterke fase van RZB werd uiteindelijk via een lange bal koelbloedig de bal langs de keeper geschoven door niemand minder dan Harm ‘’Valente” Mellema.

Helaas verslapte Baflo direct na de goal waardoor vanuit een corner de bal langs alles en iedereen stuiterde totdat Grootegast hem simpel binnen kon werken. Baflo weer op achterstand. Twee – één. Er was echt werk aan de winkel.

Na een drinkpauze en twee wissels, William de Roo voor de nog steeds ietwat geblesseerde Jos en Thom die in mocht vallen omdat René last van zijn knie kreeg, gingen de mannen van RZB er weer tegenaan. Steeds meer en meer bleek dat de keeper van Grootegast niet extreem goed was op het inschatten van hoge ballen en voorzetten, (balletje net voorlangs van Chris, pegel richting de kruising van Melvinho die net op tijd werd gekeerd). Weer kon Chris de Jonge een goede voorzet geven, keeper greep mis waardoor niemand anders dan Harm de bal vrij in de goal kon koppen.

Ruststand 2-2

Tijdens de rust werd er vooral besproken dat Baflo geduld moest hebben en dat Grootegast dit voetbal niet de hele wedstrijd vol zou houden. Sommige spelers van Baflo, o.a. Martijn Buma en de verslaggever werd verteld dat ze een tandje scherper mochten spelen. Met goede moed kwamen de mannen van RZB weer het veld op voor de tweede helft.

Tweede helft

Baflo kende een sterk begin van de 2e helft, na langdurig balbezit kwamen er ook steeds meer kansen voor Baflo. Melvin werd ingespeeld vanaf de linkerkant en gaf de bal gelijk uitstekend diep op Harm, die hem opnieuw enorm koelbloedig achter de keeper liet vallen. Baflo op voorsprong en Harm een hattrick.

Na de goal viel de rust van Baflo eventjes weg. Na een aantal minuten kreeg Grootegast dan ook echt een kans op de gelijkmaker. Vanuit opnieuw een corner kon de afvallende bal langs iedereen de hoek in worden geschoten. Gelukkig stond de verslaggever op de doellijn om de bal te keren, géén goal.

Toen werd het even onrustig in het veld, de nummer 9 van Grootegast liep door op Pascal en gaf hem een elleboog mee. Sportel merkte dit en gaf de nummer 9 een beuk en zei: ‘’blijf van mijn keeper af”. Eventjes sloegen bij 9 de stoppen door maar de scheidsrechter wist de aardlekschakelaar te vinden.

Nadat er nog een aantal gevaarlijke diepe ballen van Grootegast over de rechterkant werden onderschept, was het weer eens tijd voor RZB om een doelpunt te maken.
Harm werd nog maar eens op een 1 op 1 gestuurd. Waar de verslaggever tegen Sportel al zei: ‘’die maakt ie wel’’, was de aanvoerder er zelf niet zo zeker van. Maar er hoeft maar geknipperd te worden of Harm scoort zijn vierde (!) van de wedstrijd en zo leidt Baflo comfortabel.

In de laatste 15 à 20 mochten T-bone Postema en Jorean invallen. Beide kwamen er in voor Melvinho en Harm. Vlak voor het einde van de wedstrijd gaf Pascal de bal nog één keer lang naar voren richting Yordi. Niet alles lukte vandaag bij Bolhuis maar deze bal nam hij goed mee en wist keurig de laatste goal achter de keeper te schuiven. Vol verbazing zei Pascal: ‘’heb ik nou een assist”?

De scheids vond het wel welletjes en floot voor het eindsignaal, de buit was binnen en een zakelijke overwinning.

Niet lang na de wedstrijd werd er al overlegd wie even bij de Fivel zou gaan kijken, in de hoop dat ze punten zouden verspelen. Uiteindelijk is onder andere Passie wezen kijken in Warfstermolen. Eenmaal aangekomen was er volle verbazing (niet omdat de Lauwers voor stond), maar omdat er überhaupt niet gevoetbald werd. Hierover zijn de laatste woorden nog niet gezegd.

Komende zaterdag (18 mei) staat het wisselvallige Godlinze te wachten in eigen huis. Wij hopen weer op een sportpark met veel publiek. Tot dan!

Man of the Match: Harm Mellemo

Verslaggever: Simon Evenhuis

Volgende verslaggever: William de Roo