RZB2: “Het 2e neemt lastig horde en kan kampioenschap al bijna ruiken’’!

18-05-2024:

Competitiewedstrijd 17/20

RZB 2 – Godlinze 2: 4-2

Kijk voor alle foto’s van het afgelopen RZB voetbalweekend (en meer!) op: https://www.flickr.com/photos/200165728@N06/albums/

Afgelopen zaterdag stond de wedstrijd “Godlinze thuis” op het programma.

Met prachtig weer voorspelt, plus alle senioren teams die thuis mochten spelen en als klap op de vuurpijl ook nog eens de nieuwe kleedkamers die officieel geopend worden, beloofde het een top zaterdag te worden.

In eerste instantie zou het 2e van Baflo spelen op veld 2, maar aangezien er zoveel publiek kwam opdagen heeft het bestuur op het laatste moment besloten om toch de wedstrijd te verplaatsen naar het hoofdveld. Maar zeg nou zelf, wie zou nou niet naar dit prachtig elftal willen kijken vanaf de mooie sta-tribune van Oosterhuisen!

Onze altijd sterk fluitende scheidsrechter Jannes floot 12:15 voor de aftrap.

Direct waren het de roodbaartjes die de wedstrijd naar zich toe trokken met goede combinaties en een paar goeie steekpassen naar voren. Deze keer ging net als bij de uitwedstrijd bij randje buitenspel de vlag stijf omhoog zodat het altijd leek alsof het meters buitenspel was, terwijl de Bafloërs daar anders over dachten. Maar bij de vierde keer startte Marcel Remijn van eigen helft en probeerde de grens Jannes te bedoezelen, maar daar ging de uitstekend fluitende scheidsrechter niet in mee en liet het spel door gaan, waardoor Remijn één op één op de keeper af ging en ijskoud langs de keeper tikte, waardoor de 1-0 op het scorebord te staan kwam.

Vanaf toen begon Godlinze wat meer druk te geven en werd de thuisploeg wat onzorgvuldiger. Ze speelden alleen maar de lange bal die bijna nooit aankwam, wat leidde tot grote frustratie bij de Bafloërs. Tot overmaat van ramp kregen ze de 1-1 ook nog om de oren.

Met deze stand gingen de heren aan de ranja. Oefenmeester Rick Werkman had samen met Jaap de Vries een tactisch plan bedacht met een handje vol wissels.

Na de rust leek het alsof er een heel ander team stond (wat bijna ook het geval was). Het tiki-taka voetbal van FC Barcelona in hun glorietijden. Na een aantal kansen was het topscorer Harm Mellema die op de keeper af ging en kinderlijk eenvoudig de keeper passeerde en de 2-1 maakte.

Niet veel minuten later was het wederom het wonderkind Mellema, die zijn tweede maakte toen hij één op één werd gezet met een steekpass en schoof deze kalm langs de keeper. Het betekende inmiddels alweer Harm zijn 32e (!) competitietreffer van dit seizoen!

De stand was 3-1 en Baflo leefde op een roze wolk. Maar toen gebeurde er iets onverwachts. Onze altijd betrouwbare keeper Pascal van Solkema, beging een gigantische blunder. Als dit op film had gestaan was het viraal gegaan op alle social media platforms en hadden de mannen van Voetbal Inside de ballen uit hun broek gelachen!

Na de 3-2 waren de jongens van coach Werkman wat van slag en gingen net als in de eerste helft slordig met hun balbezit om. Maar toen kwam opeens de sterk spelende Chris de Jonge optrekken langs de zijlijn als een stoomlocomotief naar voren. Jos Streefkerk kreeg de bal in de voeten en zag in zijn ooghoeken een lange grijze stoomwolk en bedacht zich niet, speelde met de buitenkant van z’n voet de bal de diepte in en zette Dumfel Denfries tegen over de keeper. Laatstgenoemde bleef rustig en schoot de bal keurig in het hoekje.

Daarna pakte Rood Zwart de draad weer op en speelde de wedstrijd zakelijk uit. Eindstand 4-2!

Al met al hebben we een prachtige zaterdag gehad met blunders, prachtige goals, mooi weer en genoeg goudgele rakkers!


Komende donderdagavond om 19.30 is de volgende wedstrijd, thuis tegen Noordpool 2.

Komende zaterdag zal het restant (van ongeveer 15 minuten) zijn, tegen de grote concurrent de Fivel 2! Tussenstand is daar 1-0 in het voordeel van RZB, doelpuntenmaker: H. Mellema, wie anders?

Mocht het 2e beide wedstrijden winnen, dan zijn ze zeker van het KAMPIOENSCHAP!

KOMT DAT ZIEN!

Man of the Match: Pascal van Solkema

Verslaggever: William de Roo

Volgende verslaggever: Thom Iwema