RZB2: “Het 2e pakt belangrijke punten in Bedum!”

23-03-2024:

Competitiewedstrijd 11/20

SV Bedum 6 – RZB 2: 1-2

Na een weekje rust en nagenieten van de winst tegen Noordpool mochten we afgelopen zaterdag eindelijk weer de (kunst)wei in.

Eigenlijk had dit verslag gewoon door ChatGPT geschreven kunnen worden. Nog vóór de wedstrijd rolde er binnen no time een verslagje uit waarin we met 1-1 de rust in zouden gaan en uiteindelijk met 1-2 de wedstrijd zouden gaan winnen. Kat in het bakkie toch?

Tou moar, er toch maar even voor gaan zitten…

Marnik Bolhuis kwam vandaag ons team versterken waardoor we in principe met de gebroeders Bolhuis, Meinema en De Jonge een half elftal broers zouden kunnen opstellen, leuk nutteloos feitje maar toch de moeite waard om even te noemen.

Nadat Marcel de auto aan de stroom had gezet, Robin hem nog op een zandbult kwijt kon en Thom z’n bolide zo ver weg moest zetten dat hij zo’n beetje vanaf de Chinees terug moest lopen konden we ons opmaken voor de wedstrijd tegen het altijd lastige Bedum. Na een korte warming up en de zonnegroet op écht gras kon onder het genot van een fikse hagelbui en een straffe tegenwind afgetrapt worden op het kunstgras van veld 1 in Bedum.

De hagel had duidelijk meer invloed op de thuisploeg dan op RZB want we maakten een goede start en domineerden het spel waarin onze snelle vleugelspelers Melvin en Yordi veelvuldig de diepte in gestuurd werden en hun directe tegenstanders achter zich lieten. Dit resulteerde uiteindelijk door een snelle uitbraak via Melvin in een mooie goal van (tja, wie anders) onze topscorer Harm. Ongehinderd door de felle tegenwind schoot hij de bal vanaf een afstandje hard maar beheerst langs de keeper.

Mooi! Zou je denken. De wedstrijd volledig in hand, 0-1 voorsprong door goed voetbal en Bedum wist zich eigenlijk geen raad. Op naar de tweede goal voor een veilige voorsprong. Helaas was dit niet het geval. Waar we de eerste 20 minuten goed speelden leek de concentratie langzaam wat weg te vallen en waren we niet meer scherp genoeg in de mandekking en op de afvallende ballen. Hier wist Bedum wel raad mee en zo kwam er onnodig veel druk op de verdediging te staan. Hier kwamen we een aantal keren goed mee weg totdat een bal vanuit de zestien weggewerkt werd en in de voeten van een Bedum speler terecht kwam. Deze maakte dankbaar gebruik van de ruimte en de wind en wist de bal vanaf een redelijke afstand achter Pascal te krijgen. Balen! Met 1-1 de rust in.

Het spel van de eerste 20 minuten moest worden opgepakt. Martijn Buma werd voor Jos ingebracht, Mischa voor René en Marcel voor Melvin. Zo moest de wedstijd de tweede helft weer naar onze hand gezet worden. Het eerste kwartier van de tweede helft was wat rommelig met her en der aan beide kanten wat mogelijkheden. Bedum bracht wat jonge snelle vleugelspelers in maar die waren geen match voor de fel verdedigende Mischa, Chris en Joram en de rustige Thom die het overzicht behield.

RZB begon in de loop van de tweede helft met goede combinaties steeds meer druk uit te oefenen op de verdediging van Bedum. Helaas moest Joram met klachten het veld verlaten en kwam René hiervoor in de plaats. Even later moest ook Robin worden gewisseld voor Jorean. Beide invallers pakten de draad direct goed op.

Wederom werden er aan beide kanten kansen gecreëerd maar deze stuitten rond de zestien op de verdediging. Gewoon maar geduldig doorgaan, die kans komt nog wel. Yordi dacht daar anders over en trok aan de noodrem wat hem in de 76e minuut een gele kaart opleverde. Verre van ideaal om zo’n slotfase met 10 man te gaan spelen… toch maar stug doorgaan. Richting het einde van de wedstrijd werd de bal veroverd op het middenveld en kwam via een mooi passje van Buma terecht bij Harm die hem fantastisch vanuit de draai binnenschoot. Hard werk werd beloond! 1-2. Nu zorgen dat we de voorsprong behouden. Bedum zette nog wel alles op alles om in een hectische slotfase de aansluiting te vinden maar stuitte keer op keer op onze verdediging of Pascal. Het was tot de laatste seconde spannend aangezien Bedum nog twee keer achter elkaar een vrije trap kregen op zo’n 20 meter afstand van de goal maar dit mocht niet meer baten. De scheids gaf het verlossende signaal en wij konden de zwaarbevochten punten meenemen naar Baflo!

Het was een lastige pot waar met vlagen goed werd gespeeld maar we de tegenstander ook soms weer in het spel lieten komen. Toch hebben we een mooie teamprestatie neergezet en een zeer goede plek op de ranglijst weten te behouden.

Oja en ook al is de mus nog zo snel, het verslagje achterhaald hem wel! Volgende verslag is voor Niels Musschenga

Man of the Match: Pascal van Solkema

Verslaggever: Jos Streefkerk

Volgende verslaggever: Niels Musschenga