RZB2: “ Rood Zwart Baflo trein dendert door”

KODAK Digital Still Camera

Dinsdag 30 april speelde het 2e van zaterdag de wedstrijd tegen Loppersum. De vorige wedstrijd eindigde in een 2-5 overwinning voor Rood Zwart. De omstandigheden voor deze avondwedstrijd waren ideaal, 18 graden, een blauwe lucht, veel publiek en een perfecte grasmat!

KODAK Digital Still Camera

In het eerste kwartier waren er weinig noemenswaardige momenten en was het vooral aftasten. Beide teams keken de kat uit de boom en het voetbal aan de kant van Rood Zwart was erg slordig, veel lange ballen en weinig combinaties. Chris de Jonge werd goed aangespeeld door laatste man Sportel, en De Jonge ging goed de combinatie aan met onze “nummer 10” Robin Meinema die vervolgens Melvin zocht. Melvin ging zoals Melvin dat kan de 1 op 1 actie goed aan en zag zijn schot rakelings naast vliegen. Het centrale duo René en aanvoerder Sportel hielden het achterin goed dicht. Zo gaf de uitstekende nummer 14 van Loppersum een mooie bal op de spits van Loppersum waardoor hij 1 op 1 tegen Sportel kwam te staan, Sportel maakte een fantastische sliding en hield zelfs de bal hier aan over, hij zocht de combinatie met middenvelder Mischa Meinema om vervolgens een schot op doel te lossen dit was ook het einde van de eerste helft.

KODAK Digital Still Camera

Na de rust moesten de Bafloërs uit een ander vaatje gaan tappen met enkele wisselingen van trainer Rick Werkman. Topschutter Harm Mellema verhuisde naar de rechterkant waardoor er een plek vrij kwam voor Jorean Groen. De 2e helft kwam er meer voetbal in met combinaties van achteruit. De bal werd meerdere keren gedurfd ingespeeld door doelman van Solkema die bewees dat hij een uitstekend meevoetballende keeper is. De bewaker van Jordi Bolhuis had grote moeite om zijn directe tegenstander op snelheid bij te benen en dit leidde tot enkele schoten op het doel van Loppersum.

KODAK Digital Still Camera

Rond de 70eminuut gooide linksback met nummer 10 Niels Musschenga snel in op Jorean Groen die goed zijn lichaam gebruikte, een overstap deed en hiermee op fenomenale wijze zijn man passeerde, een panklare voorzet af op topschutter Harm Mellema die vervolgens de bal beheerst binnenschoot. Eindelijk maar toch die verlossende 1-0!

Rood Zwart kreeg vervolgens kans op kans, zo raakte linksbuiten Jordi Bolhuis nog eens de paal en was er nog een discutabel buitenspel moment, de goed fluitende Remmers ging naar de assistent scheidsrechter en besloot om het doelpunt af te keuren. Na goed druk zetten van Jorean en Marcel werd Harm nog maar eens weggestuurd, 1 op 1 op de keeper bleef Harm uiterst koel, 2-0.

KODAK Digital Still Camera

Op naar de volgende wedstrijd uit tegen Grootegast! Met grote vrees volgen Jaap en Rick de kraker FC Groningen-Roda JC en (vooral) bijbehorende biertjes van een aantal spelers van het 2e, helaas missen we ook een aantal spelers door blessures en vakanties, tot zaterdag!

Man Of The Match: Jorean Groen

Verslaggever: Martijn Buma

Foto’s: Libertus Knol Fotografie