RZB2: “Wel zien brood is dit?”

Verslag Rood Zwart Baflo 2 – vv Zeester 2: “Wel zien brood is dit?”

Kijk voor alle foto’s van het afgelopen RZB voetbalweekend (en meer!) op: https://www.flickr.com/photos/200165728@N06/albums/

Proloog 

Na een vermoeiende werkdag wil Jezus zich even afzonderen. Maar een grote groep mensen komt hem achterna. Met meer dan vijfduizend komen ze naar Jezus toe. Ze hebben honger. Honger naar Jezus’ woorden. Honger naar wat hun leven zinvol kan maken.

Vijf broden en twee vissen verdeelt Jezus onder de mensen. Er is genoeg voor iedereen. De mensen kunnen zoveel eten als ze willen. Hun honger wordt gestild, door het voedsel, maar vooral door Jezus’ liefde en de verhalen die hij vertelt.”

Hoofdstuk I: De Voorbereiding

KODAK Digital Still Camera

Dit was geen dag zoals anderen. Dit was een bijzondere dag en dat was ‘s ochtends al te merken. Chris had voor het eerst dit seizoen niet in zijn bed geplast. Mogelijk omdat hij niet meedeed, maar toch. Dit zou een dag worden. Harm werd wakker, had wat slaperige oogjes en wilde zijn shagje gaan roken. Tot zijn grote verbazing kreeg hij een assist van een bovennatuurlijke kracht en zijn vloeitje rolde automatisch om de benodigde lading shag heen. Hij keek naar boven. Dit zou een dag worden. Mischa ging langs bij kapper Niels, natuurlijk, kaal helpt kaal. Na de knipbeurt keken ze beiden naar elkaar en het zonlicht weerspiegelde een prachtige gloed over beide kale hoofden. Dit zou een dag worden. Pascal stond op, was nog een beetje high en er werd alweer van alle kanten aan hem getrokken. Hij beet van zich af en koos voor RZB 2. Dit zou een dag worden. Jos en Thom, beiden albino, waren al vaak gewaarschuwd. Het wordt warm vandaag, vergeet je zonnebrand niet. Een half uur voor aanvang smeerden ze elkaar in als twee worstelaars. Nadat ze geen plekje van elkaar vergeten waren, keken ze elkaar recht in de sprankelende ogen aan, als liefde op het eerste gezicht. Dit zou een dag worden.

Maar helaas liep niet alles zo gesmeerd. William was de avond ervoor, zoals altijd, naar de kroeg gegaan. Hij dronk zijn pilsje en deze smaakte zo lekker dat hij zei: “ik kan wel een heel vat op”. De barman liet zich dat geen 2 keer zeggen. William begon aan het vat en hij leek het te halen, totdat hij vanwege het zware vat door zijn rug ging en zich noodgedwongen moest afmelden. Ook Randy voelde zich niet lekker. Hij voelde zich zo beroerd, omdat hij dacht dat hij basis zou staan. Om dat gevoel te genezen begon hij de dag met vier (naar eigen zeggen) ‘gekletste’ eieren. Verslaggever weet nog steeds niet wat hij daarmee bedoelt. Dan Joram, aanvoerder nota bene, begon de dag dramatisch en werd daardoor mogelijk wissel gezet. Omdat hij het te druk had met springkussens opzetten, nam hij per abuis zijn kapotte voetbalschoenen mee. Shout out naar Ellen voor het brengen van de juiste schoenen.

Nog een aantal noemenswaardig heden voordat verslaggever aan de wedstrijd begint. Jorean zijn ontbijt bestond uit 2 bananen, om diarree tijdens de wedstrijd te voorkomen. Marcel had een gigantische ruzie met zijn vrouw gehad omdat hij per se wilde voetballen op zijn trouwdag (9 jaar). Zijn vrouw had nog met een scheiding gedreigd, maar Marcel voelde aan alles dat hij het vandaag in zich had. Bolhuis was laat thuis, Buma was brak en trainert kon eindelijk eens uitslapen en genieten van zijn cracker met kipfilet.

Hoofdstuk II: De Warming-up

KODAK Digital Still Camera

Marcel begon de warming-up met rennen heen en weer en heen en weer. Mischa nam het al gauw over met de welbekende strekoefeningen. Verslaggever had gevraagd of Mischa een oefening kon overslaan, niet wetende dat dit uiteindelijk fatale kramp bij Mischa zou opleveren. Tijdens het strekken sprak Niels al over zijn zin naar pils. Iedereen had direct al door dat hij zijn kop er niet bij had, terecht wissel dus. Toen iedereen zijn focusmode aan had, stampte onze (altijd woedende) leider Jaap naar binnen en schreeuwde de woorden: “Wel zien brood is dit?”. Het is onbekend waar toch altijd zijn frustratie vandaan komt. Nadat verslaggever per ongeluk bij de dameskleedkamer naar binnen was gelopen, kon de wedstrijd beginnen.

Hoofdstuk III: De Eerste Helft

KODAK Digital Still Camera

De wedstrijd begon wat rommelig. Hier en daar werd er mooi gevoetbald, maar RZB liet het vooral in de duels afweten. Na wat mogelijkheden (verslaggever had zelf ook kansen, maar zat al met zijn hoofd bij het verslag), kwam RZB toch op achterstand. Op de vloekende keeper na, hield iedereen zijn hoofd koel en werd het roer snel om gegooid. Vanaf de altijd zo goed uitziende Simon, werd via verschillende stations, Jorean bereikt, waar hij een geweldige pass gaf en Marcel kon afronden. Een prachtige aanval en de score stond weer gelijk. Kort daarna gaf verslaggever de bal richting de linkerflank op Randy. Randy wilde niet lopen, hij voelde zich slecht, mogelijk vanwege de ‘gekletste’ eieren. Maar hij ging, hij veroverde de bal en hij vocht zichzelf uit een onmogelijke positie en schoot de bal in het doel. De ‘gekletste’ eieren kwamen direct omhoog en hij vroeg gelijk een wissel aan. Toen RZB dacht met een voorsprong te gaan rusten, kreeg Zeester een vrije bal, welke ook op prachtige manier gescoord werd. De stand was wederom gelijk.

Hoofdstuk IV: De Rust

KODAK Digital Still Camera

De rust was gemoedelijk. Er werd een lekker kopje thee gedronken, wat gewisseld, hier en daar een praatje gemaakt en Bolhuis en Melvin dachten beiden tegelijk aan een aap op een driewieler. Don El Japo vulde de bidons met water maar vergat iets cruciaals.

Hoofdstuk V: De Tweede Helft

KODAK Digital Still Camera

De tweede helft begon direct goed voor RZB, en scheidsrechter Emiel Dijkstra gaf een penalty. Later zou hij nog meer penalty’s kunnen geven en de scheidsrechter zou zelfs nog zijn uitgescholden voor ‘Uitfluiter’. Harm ging zelfverzekerd achter de bal staan, de scorebord meester had het doelpunt er al bij op geplust, maar hij miste. Gelukkig was daar Marshmallow, die zijn tweede van de dag maakte in de rebound. Verslaggever ging even douchen en nadat hij terugkwam, hadden Harm en Marcel de rollen omgedraaid. Op een voorzet van Marcel, kopte Harm de bal in het doel. Opeens: Buma kwam, trapte na en kreeg geel. Verslaggever vond het een rode kaart, Buma was boos op verslaggever. Randy gaf aan blij te zijn met deze gele kaart omdat hij dan zelf wat minder zou opvallen. Op dat moment zijn we aangekomen bij de mooiste actie van de hele wedstrijd. Het was natuurlijk een warme dag, en de spelers van RZB hadden dorst. El Japo had verzaakt het gevulde krat met bidons mee te nemen naar de duckout. Er werd gescholden vanuit het veld, er heerste totale woede en spelers bleven schreeuwen om water. Uit het niets stond hij op, niet eens op de spelerslijst terug te vinden, maar hij stond op. Thimo T-Bone rechtte zijn rug, versnelde en kwam terug met het gevulde krat (dat El Japo had verzaakt mee te nemen). Deze ongeëvenaarde actie werd beloond met een staande ovatie vanuit het veld. Buma gaf aan best blij te zijn met 10 minuten pauze, want best moe. Mischa was zelfs als wissel zo fanatiek dat hij zijn hoofd stootte aan de duckout. Op het moment dat aan de zijlijn wordt gediscussieerd of Melvin de oogkleppen van Bolhuis heeft geleend, geeft Melvin een prachtige pass, waardoor Stronthuis kan afmaken. Jos vindt het wel best, wordt gewisseld en zegt: “tijd voor pils”. Vervolgens kon Marcel zich onsterfelijk maken. De op dat moment al benoemde Man of the Match, maakt bijna zijn derde, alleen raakt de lat. Zijn vrouw riep: “als die had gezeten, had ik hem helemaal lekker verwend vanavond.” Ook Joram had bijna een mooi verhaal voor thuis. Zijn prachtige volley ging rakelings over. Op het eind van de wedstijd verbaast iedereen zich over Jorean Verdoriean, wanneer hij een bal kaatst, in plaats van niet eerst 15 keer kappen en een hakje geven. Even later versiert hij op prachtige wijze met een geweldige schwalbe een vrije trap. Helaas schiet hij deze als een strontzak tegen de muur. De wedstrijd is ten einde.

Epiloog

Rene wordt in dit verslag niet genoemd omdat hij gewoon een hele puike wedstrijd heeft gespeeld. Geen fratsen, geen bijzonderheden, niets op aan te merken. William mocht er dan niet bij zijn, maar zijn ziel is verbonden met die van Jezus en zij verdeelden de vijf broden over RZB en gaven de twee vissen aan Zeester. Jaap, dat brood, dat was van Jezus.

Rood Zwart Baflo 2 – Zeester 2, eindstand: 5-2

Mijn dank gaat uit naar Jayden, Justin, Rick en Nathan.

Verslaggever voor zaterdag 13 april, VEV’67 5 – Rood Zwart Baflo 2: Chris de Jonge