RZB2: ‘’Zinderende titelstrijd nadert zijn einde’’

13-04-2024:

Competitiewedstrijd 14/20: VEV’67 5 – RZB 2: 2-5

Na een week vol verjaardagen (Harm, William en Martijn) moest er deze zaterdag wel gewonnen worden om dit symbolisch te kunnen vieren.

Dus, vandaag (13 april 2024) tegen de nummer drie van de competitie VEV’67 (staand voor Vlug en Vaardig) uit Leek, ruim 40 minuten met de auto vanuit Baflo. Waar de eerste wedstrijd nog gelijk werd gespeeld met 1-1, zal het vandaag anders gaan.

Met een aangename temperatuur had Robin zich bedacht om in de ochtend honkbal te gaan kijken, Marcel op de motor naar Leek te komen en René vanuit werk direct naar Leek te racen om toch te kunnen voetballen. Waar voor onze eigen wedstrijd al wat hoop was ontstaan doordat De Fivel 2-0 achterstond tegen Zeester, was deze hoop ook alweer snel vervlogen. Want bij aankomst op het complex van VEV’67 had De Fivel 3-7 gewonnen en moesten de heren van het tweede zelf aan de bak.

Na de gebruikelijke warming-up en de bijbehorende zonnegroet waren de heren gebrand om te winnen. Ondanks de goede warming-up begon de wedstrijd zeer chaotisch door toedoen van beide teams. Het meest merkwaardige was dat Niels met rugnummer 10 speelde en niet zijn gebruikelijke nummer 17. Waar normaliter de speler met rugnummer 10 symbool staat voor de spelmaker of de dirigent op het middelveld, was Niels gepositioneerd op linksback om te strooien met passjes.

Aan de scheids kon het vandaag niet geheel liggen, want die zat er fel bovenop. Zo vertelde hij Thimo (grensrechter van dienst) dat hij zijn eigen wedstrijd moest vlaggen en zich niet moest laten beïnvloeden. Waar hij even later nog een korte ‘’sprint’’ trok naar aanvoerder Sportel met een dreigende beweging naar het borstzakje omdat er naar hem geschreeuwd werd, wist iedereen op het veld direct wie de baas was vandaag.

Ondanks alle chaos van de eerste helft, was er aan doelpunten geen gebrek en viel het eerste doelpunt voor de thuis spelende ploeg, dit na een voorzet op de tweede paal waar hard binnen werd gekopt. Maar nog geen vijf minuten later stond het alweer gelijk na een snoeiharde volley van de zonder handschoenen spelende Melvin. Na de gelijkmaker ging het snel, binnen 10 minuten stond het namelijk 3-1 voor de heren van Rood Zwart. De voorsprong was te danken aan het koningskoppel Harm-Melvin die elkaar bij alle drie de doelpunten steeds weer wisten te vinden binnen het zestienmeter gebied van de tegenstander.

Dus bij rust met een comfortabele 3-1 voorsprong de kleedkamer in, waar tot ieders verbazing geen thee of ranja klaarstond. Tijdens de rust werd er gewisseld waardoor meerdere verschuivingen op het veld plaatsvonden: mannetje door naar het middenveld, spelertje op de vleugel, backies wisselen van kant.

Waar de eerste helft voornamelijk chaotisch was, bestond de tweede helft voornamelijk uit het hanteren van de lange bal en ontstonden er weinig kansen uit open spel.

Uiteindelijk waren het twee corners die VEV’67 de das om deed. Zo mocht ondergetekende zelf, vrijstaand tussen vier man in, ‘snoeihard’ binnen koppen, en even later legde cornerspecialist Buma de bal panklaar op het koppie van Jorean, die na eigen zeggen zo zijn eerste kopbal ooit scoorde.

Waar VEV’67 nog één doelpunt wist te maken uit de zogenoemde ‘flipperkast’ werd even later de wedstrijd beëindigt en werden de jongens van RZB succes gewenst voor het aankomende weekend, de ‘’zes-punten wedstrijd’’ thuis tegen De Fivel!

Na de wedstrijd was er nog de grote wisseltruc tussen portemonnees waar er naar zeggen lustig op los is getrakteerd bij verschillende fastfood ketens. Eind goed al goed, iedereen heeft uiteindelijk zijn eigen portemonnee weer.

Als afsluiter wil ik namens de gebroeders De Jonge: Mischa en Niels danken voor het overnemen van de bardienst van het weekend ervoor! Toppers!

Volgende week, zaterdag 20 april, om 12.30: de absolute topper: RZB 2 vs De Fivel 2. De strijd om de koppositie! Wil het 2e daadwerkelijk KAMPIOEN worden dit seizoen, dan mag het 2e in ieder geval niet verliezen! Wij hopen dan ook op grote publieke belangstelling komende zaterdag! Het zal een razend spannende ontknoping worden, met voor RZB nog 6 wedstrijden te gaan!

Man of the Match: Martijn Buma

Verslaggever: Chris de Jonge

Volgende verslaggever: Martijn Buma