RZB3: “Het 3e doet zichzelf tekort en verliest wederom in Uithuizermeeden!”

09-03-2024:

Competitiewedstrijd 13/19 (Nieuwolda heeft zich teruggetrokken & tegen NEC Delfzijl 6 spelen we slechts 1x)

Heracliden 3 – RZB 3: 3-2

Kijk voor alle foto’s van het afgelopen RZB voetbalweekend op: https://www.flickr.com/photos/200165728@N06/albums/

Voor de 2e keer in 3 weken, mocht het 3e koers zetten richting Uithuizermeeden. Ditmaal stond er de wedstrijd tegen Heracliden 3 op het programma, 2 weken terug werd van koploper Heracliden 4 verloren. Echter doordat Heracliden 3 een stuk lager op de ranglijst staat, en het 3e hiervan thuis eerder met 5-2 had gewonnen, ging men toch met een positief gemoet richting Sportpark Meijjjjjjj.

Leider van het 3e, John Brandsma, was zelfs zo goed van vertrouwen, dat hij het wel prima vond en naar eigen zeggen er even tussenuit ging met zijn gezin. Hierover later meer. Ook onze vaste keeper (FJ Bos) en onze topscorer (Steven Doornbos) (11 goals in 12 wedstrijden!!) vonden het wel prima en zetten koers richting hun vaste Skioord. De Wieringa’tjes waren helaas beiden ook niet van de partij, zeer waarschijnlijk was er een verband met de vrijdagavond wedstrijd van de plaatselijke FC……. ⚪️

Captain Rutgers nam de honeurs van Brandsma waar en gaf zichzelf eerst een wisselbeurt. Hierdoor kreeg Benjamin Dob de aanvoerdersband aangereikt. Overigens was Brandsma wel zo slim geweest om zijn kersverse warme RZB Coachjack ook mee te nemen op vakantie, dus Rutgers moest het met een dun fleecejasje doen.

De opstelling:

Anne Bolhuis
R. Knol / S. Slagter / H. Niewijk / W. Beerda
T. vd Veen / R. Veenstra / P. Kadijk
D. Dob (captain) / S. Scheffers / W. Dijkman

Wissels:
M. Elzes
WJ Rispens (vlaggen)
P. Rutgers
J. Weening
J. Sportel (later in 2e helft)
T. Postema (later in 2e helft)

De heer Weening Junior stond overigens eigenlijk gewoon in de basis, maar aangezien hij met 210km p uur vanuit Enschede zijn nieuwe auto (een prachtige BMW 316i, waarbij de wielen worden aangedreven door een 136 pk benzinemotor aldus Jesper) had opgehaald, blijkbaar niet had gestopt bij een benzinepomp en dus niet had gegeten, verkoos hij de bank (en even rustig eten) boven een basisplaats. Waar Weening Senior overigens 2 weken terug nog wel was wezen kijken in Uithuizermeeden, kon hij ditmaal het sportpark blijkbaar niet vinden. Wel van de partij als toeschouwer, was oud Coop Baflo eigenaar: Theo Sietsema, die tegenwoordig vlakbij het sportpark in Uithuizermeeden woont.

De 1e helft:

We kunnen er eigenlijk heel kort over zijn, het was niet best. De wind was niet in het voordeel van het 3e, het veld ook niet, en er werd ook niet bepaald goed gevoetbald. Rik Veenstra stuurde nog wel 2x met prachtige steekpasses de razendsnelle Dijkman de diepte in, maar beide keren strandde hij op een nog snellere verdediger uit Uithuizermeeden. Het was verder erg slordig en er werd niet altijd even goed (mee) verdedigd. Dit gaf uiteindelijk dan ook als resultaat dat er een verdiende 2-0 ruststand volgde. Ook gaf leider Brandsma, via het mobiele netwerk, eerlijk toe dat hij niet op gezinsvakantie was, maar op zuipvakantie met vrienden in Friesland………….. ‍♂️

De 2e helft:

In de rust werd er 5x gewisseld, en met het windje nu mee, “werd Rood Zwart langzamerhand toch een beetje wakker”, al was het bij vlagen nog steeds slordig. Eerst werd invaller Rispens bijvoorbeeld nog gepoort door zijn directe tegenstander, waarna hij ter aarde stortte, maar dit foutje werd hersteld door de goed spelende Simon Slagter. Vlot hierna kwam het 3e echter toch echt terug in de wedstrijd, middels een prachtig doelpunt van Patrick Rutgers. Na goed voorbeeld van zijn idool van Arsenal: Thierry Henry, kreeg Rutgers de bal op zo’n 20 meter afstand, met de rug naar de goal aangespeeld. Rutgers wipte de bal even op, draaide zich om, en schoot de bal prachtig met een boog over de keeper heen, 2-1 en de aansluitingstreffer. Overigens alweer het 7e doelpunt van Rutgers in 10 competitiewedstrijden, een ongekend aantal voor zijn doen. Hulde!

Het 3e bleef de betere partij en bleef doordrukken en dit resulteerde in de 67e minuut in de verdiende gelijkmaker. Theun vd Veen gaf (net als Jorean Groen 2 weken eerder op hetzelfde veld) een prima voorzet vanaf links, en Peter Kadijk hoefde alleen maar rustig binnen te tikken: 2-2.

Hierna kwam ook Heracliden 3 weer beter in de wedstrijd. De scheidsrechter, die tot dusver een prima partij had gefloten, liet vanaf dit moment helaas echter ook wat steekjes vallen. Eerst was er een duidelijke handsbal in de 16 van de Heracliden, maar wuifde hij dit weg. In het vervolg vloog een speler van Heracliden 3, met 2 gestrekte benen ook nog eens in op 1 van de spelers van RZB 3, maar tot ontsteltenis van iedereen liet hij ook dit maar gewoon gebeuren. De vlam sloeg in de pan en er werd vervolgens ook nog iemand van Heracliden neergemaaid, rond de 16 van RZB, waar wel gewoon (logischerwijs) voor werd gefloten. Hier kwam niks uit, maar even later schoot de speler van de Heracliden (die eigenlijk niet meer in het veld had mogen staan) alsnog de 3-2 binnen. Die vervolgens ook nog eens heel provocerend dit ging vieren, heel vreemd en totaal onnodig, daar was de wedstrijd immers helemaal niet na. Ook de scheidsrechter had dus, na een prima 1e 70 minuten, een merkwaardigere laatste 20 minuten. Geen enkele overtreding floot hij meer in het voordeel van RZB en aan de andere kant hoefde men zich maar te laten vallen of de ploeg uit Uithuizermeeden kreeg weer een vrije trap mee. Ook dit was allemaal totaal onnodig en vreemd, want de wedstrijd verliep in principe gewoon heel normaal, de 70 minuten daarvoor. ‍♂️

Het 3e probeerde het daarna nog wel, onder andere met een mooie lange bal op de ooit-zo-snelle-maar-tegenwoordig-niet-meer-zo-snelle Kadijk, maar kwam helaas niet meer tot scoren.

Een zuur verlies, die het vooral aan zichzelf te danken had. Met een betere spelopvatting had dit klusje gewoon geklaard kunnen worden, echter gaven helaas teveel spelers niet thuis. Toch blijft het 3e vooralsnog gewoon keurig 3e staan, aangezien er slechts 1 andere wedstrijd was gespeeld in onze competitie……. Geeft ook te denken.

Overigens was de spelopvatting in de 3e helft wel gewoon van dermate niveau, dat de algemene opinie was, dat het toch best wel weer een vermakelijke middag was geweest.

Komend weekend zal leider Brandsma vast wel weer aanwezig zijn (in tegelstelling tot de wintersportjongens en FC Groningen speelt wederom vrijdagavond thuis), dus dan maar hopen op een beter resultaat, komende zaterdag, thuis om 14.30 tegen Corenos 3! Eind oktober werd in Roodeschool, nog met de hakken over de sloot, met 1-2 gewonnen, dus het zit er in, maar het mag allemaal wel weer een tandje scherper! En we kunnen ook veel beter boys! Vanaf nu……

Man of the Match: Simon Slagter

Volgende verslaggever: Patrick Rutgers

Foto’s: WJ Rispens/John Brandsma/Jesper Weening

Advertorial:

De sponsoren die op onze tenues staan zijn:
> Autorijschool Bas Scheffers
> Siltess dierplaagbeheersing en advisering
> Schoonmaakbedrijf de Valk

Op onze trainingspakken staan:
> Grandcafé de Hoek – Baflo
> Dijkman AC – Accountantskantoor Groningen ‍

De wedstrijdsponsor van deze week was: Dijkman AC! ⚽️

Dijkman AC is een accountantskantoor dat werkt voor de MKB-er in stad en provincie. Jaarrekeningen, fiscale aangiften en advies voor ondernemers zijn onze kerntaken. Dijkman AC, reken er maar op! ✍️