RZB3: “Het 3e kan 2e plek vergeten!”

23-03-2024:

Competitiewedstrijd 15/19 (Nieuwolda heeft zich teruggetrokken & tegen NEC Delfzijl 6 spelen we slechts 1x)

Poolster 3 – RZB 3: 9-3

Op zaterdag 23 maart, trok het 3e naar Spijk, voor het treffen met de nummer 2: Poolster 3. Bij winst zou het zelfs de 2e plaats over kunnen nemen, maar helaas bleek dat dit uiteindelijk een brug te ver was.

Topscorer Steven Doornbos was weer terug van wintersport, keeper Fokke Jan Bos ook, maar Bos had helaas een blessure opgelopen in zijn laatste wedstrijd. Thuis werd in extremis met 3-4 van Poolster 3 verloren, dus de ploegen waren aan elkaar gewaagd, dus men ging best met goede moed op pad.

S. Evenhuis
WJ Rispens (disciplinair geschorst + vlaggen)
P. Kadijk (disciplinair geschorst + hamburgers halen voor de wissels)
John Brandsma (tevens leider)

De 1e helft:

Eigenlijk verliep de 1e helft best aardig, op een overigens prachtig verbouwd complex, met een nieuwe kantine, kleedkamers en een heel mooi kunstgrasveld. Tevens het kunstgrasveld wat ongeveer 4 jaar geleden door het 3e is “geopend” en waar toenmalig gastspeler Wiebe Derk Rustema destijds binnen 2 minuten een flinke blessure opliep door een “zweepslag” in de hamstring.

Al vrij vlot mocht topscorer Steven Doornbos aanleggen vanaf randje 16 meter. We wisten niet dat hij het kon, maar met een prachtige knal, schoot Steven zijn 12e competitietreffer snoeihard in de winkelhaak. Echt een prachtige goal!

Ook hierna was er eigenlijk geen vuiltje aan de lucht, speelde het 3e de bal prima rond en zat men er ogenschijnlijk prima in. Het meeste balbezit was dan ook voor het 3e. Toch zorgde dit niet voor veel kansen, omdat er soms ook erg slordig werd gespeeld. Gek genoeg counterde Poolster 3 wel heel erg goed. De 1-1 volgde door slap verdedigend werk. Bij de 2-1 was keeper Dob iets te ver uit zijn goal gekomen en bij de 3-1 kon de linksvoor heel makkelijk binnen tikken, na weer onoplettendheid achterin.

Vlak voor rust kreeg het 3e alsnog een grote kans op de aansluitingstreffer. Er werd een handsbal gemaakt door de tegenstander en na lang nadenken besloot de man in het (geel)zwart alsnog een penalty te geven voor de roodbaardjes. Steven mocht aanleggen, maar schoot de bal tegen de onderkant van de lat aan, waarna hij de bal in de rebound alsnog tegen de touwen schoot. Vreemd genoeg is er echter ooit weer een regeltje in het leven geroepen dat dit toch echt niet mag, aangezien paal en lat een dood voorwerp zijn, dus de treffer werd tot verbazing van velen afgekeurd. Overigens had FJ Bos (en ook WJ Rispens) de penalty gefilmd, en bleek duidelijk uit de videobeelden dat de bal via de onderkant van de lat wel gewoon al de doellijn was gepasseerd, dus werd uiteindelijk na de wedstrijd, onder het genot van een lekker pilsje, alsnog de 3-2 toegekend. Leve de kelderklasse!

Klik op de volgende link voor het filmpje van de penalty:

ded40688-8f96-42d7-9997-6b68bb1a855b

Op dat moment gingen we echter de rust in met een 3-1 achterstand, en voelden ons besodemieterd door de hele wereld, dus de emoties laaiden fel op. Leider John riep zijn manschappen weer tot de orde, voerde enkele wisselingen door en hoopte op herstel in de 2e helft.

De 2e helft:

Eigenlijk kunnen we over de 2e helft erg kort zijn. Als je zelf niet goed verdedigd en je graag naar voren wil om de aansluitingstreffer te scoren, loop je het risico dat je in het mes van de tegenstander loopt. Dat gebeurde dan ook. Op een uitstekende kunstgrasveld bleef Poolster goed counteren en liep uiteindelijk uit naar een zeer geflatteerde 9-3 overwinning voor hun, nederlaag voor het 3e.

Steven Doornbos maakte nog wel zijn hattrick compleet (bleek na de wedstrijd dus pas) door de bal mooi over de uitgekomen keeper te schieten en staat inmiddels dus al op 14 competitietreffers. Wat begint te lijken op zijn tropenjaren met RZB 2 in de 00’s.

Verder was de 2e helft een teleurstelling. Rutgers werd mooi vrij gespeeld, maar verzuimde te scoren en Rispens zijn schot van 20 meter werd prachtig uit de kruising getikt door de keeper van Spijk.

Na 90 minuten was de (uitstekend leidende) scheidsrechter er wel klaar mee en floot voor het laatst af. 9-3 verlies dus, dikke cijfers, maar ook wel erg geflatteerd.

Einde!

Het is in ieder geval nu wel duidelijk dat de 2e plaats er nu niet meer in zit, wat ook wel erg boven verwachting zou zijn geweest. Een realistische en mooie doelstelling is gewoon een plek bij de beste 5 en dat moet in principe gewoon lukken. Op moment van schrijven is het 3e overigens nog wel gezakt naar de 4e plek, en ingehaald door Noordpool 3, maar die treffen we nog op zaterdag 13 april. Noordpool 3 moet eerst komende zaterdag uit bij Poolster, dus dat wordt lastig zat voor ze, dus in principe kan het 3e misschien op 13 april weer de 3e plek overnemen in Uithuizen. Eerst maar weer 2 weekjes rust.

Tussendoor hebben we na 15 wedstrijden ook nog even een top 4 van de topscorerslijst gemaakt:
– Nummer 1 met 14 doelpunten, Steven Doornbos, voegde er 3 toe aan zijn totaal.
– Nummer 2 met 8 doelpunten, Patrick Rutgers, kwam niet tot scoren.
– Nummer 3 met 5 doelpunten, Wim Dijkman, kwam niet tot scoren (en ook geen assist ditmaal).
– Nummer 4 met 1 doelpunt (van de 30), Willem Beerda, kwam helaas niet tot scoren, want was überhaupt weer eens niet van de partij.

Man of the Match: Steven Doornbos

Verslaggever: Willem Jan Rispens

Volgende verslaggever: wie pakt de handdoek eens vrijwillig op?

> Dijkman AC – Accountantskantoor Groningen

De wedstrijdsponsor van deze week was: Siltess dierplaagbeheersing en advisering!

Overlast van plaagdieren zoals mollen, wespen, knaagdieren of steenmarters?? Bij Siltess ontvangt u professioneel advies hoe dit op te lossen, of neemt u het probleem uit handen!