RZB3: “Het 3e pakt weer 3 punten tegen Corenos!”

16-03-2024:

Competitiewedstrijd 14/19 (Nieuwolda heeft zich teruggetrokken & tegen NEC Delfzijl 6 spelen we slechts 1x)

RZB 3 – Corenos 3: 6-3

De selectie was verre van compleet, maar desalniettemin bleven er genoeg spelers over om op het hoofdveld af te kunnen trappen tegen Corenos 3. In de eerste ontmoeting wist Rood Zwart met 1-2 te winnen, maar de manier waarop was men nog niet vergeten.

De 1e helft:

Vanaf de aftrap was het tempo bijzonder hoog, er lag veel ruimte achter de laatste linie van Corenos wat resulteerde op een hoop lange ballen. Op aangeven van Kadijk wist Veenstra (1-0) de eerste echte kans direct knap te verzilveren. Na de voorsprong bleef Rood Zwart drukken wat een aantal mogelijkheden opleverde. Uit een strakke corner van Veenstra wist aanvoerder Rutgers de bal strak in de hoek te knikken wat een 2-0 op het scorebord bracht. Na deze comfortabele voorsprong probeerde Rood Zwart het tempo uit de wedstrijd te halen om zo ongeschonden de rust te bereiken. Dit lukte echter niet helemaal, WJ Rispens liet zich te makkelijk uitspelen en de tegenstander schoot vanaf de 16 meter keurig binnen, 2-1 bij rust.

KODAK Digital Still Camera

De 2e helft:

Met een aantal frisse spelers en tactische aanwijzingen van de trainer werd er afgetrapt voor de 2e helft. Binnen 3 minuten na de aftrap stond het alweer 2-2 waardoor Rood Zwart weer opnieuw kon beginnen. Het niet resoluut uitverdedigen en een stukje gemakzucht was de oorzaak hiervan. Gelukkig herpakte Rood Zwart zich snel en wist Kalma in de kluts met eigen teamgenoot H.J. Woldijk de 3-2 binnen te schieten. Corenos kwam wederom met een antwoord maar Solkema parkeerde deze inzet uitstekend. Aan de andere kant wist Woldijk (4-2) het net wel te vinden. Rood Zwart bleef drukken en kreeg een penalty nadat de bal geraakt werd door de hand een Corenos speler. De prima spelende Dijkman (5-2) mocht de penalty nemen en wist de bal keurig in de hoek te plaatsen. Corenos wist nog één keer bij het doel van Rood Zwart te komen en scoorde hier ook uit. De 5-3 leek dan ook de eindstand te worden. In de laatste aanval van de wedstrijd gaf Kalma een lange bal op Rutgers die de bal vervolgens weer aan Dijkman gaf, zijn doelpoging werd in eerste instantie geblokt maar wist al liggend de bal toch in het doel te krijgen, 6-3 winst dus!

Einde!

Volgende week mogen we, als nummer 3 van de ranglijst, op bezoek bij de nummer 2 van de competitie: Poolster 3! Thuis werd in extremis met 3-4 verloren, dus de teams llggen dicht bij elkaar. Indien het 3e volgende week weet te winnen kan het zelfs de 2e plaats overnemen van Poolster 3, al heeft het 3e al wel 3 wedstrijden meer gespeeld. We gaan het in ieder geval zien in Spijk volgende week!

Tussendoor hebben we na 14 wedstrijden ook nog even een top 4 van de topscorerslijst gemaakt:
– Nummer 1 met 11 doelpunten, Steven Doornbos, kwam niet tot scoren ivm wintersport.
– Nummer 2 met 8 doelpunten, Patrick Rutgers, voegde er weer 1 toe aan zijn totaal.
– Nummer 3 met 5 doelpunten, Wim Dijkman, voegde er weer 2 toe aan zijn palmares (“ja en weer een assist hea!”)
– Nummer 4 met 1 doelpunt (van de 30), Willem Beerda, kwam helaas niet tot scoren.

Man of the Match: Wim Dijkman

Volgende verslaggever: wie pakt de handdoek eens vrijwillig op?

Foto’s: Libertus Knol