RZB3: “Lastige uitwedstrijd tegen hekkensluiter DVC Appingedam 7, maar wel weer winst!” (16-12-2023) (was nog niet geplaatst, dus alsnog voor de liefhebber)

16-12-2023 / competitiewedstrijd 9/20 / DVC Appingedam 7 – RZB 3: 2-3
Op de laatste donkere zaterdag voor de welverdiende winterstop, togen de boys van lijder John naar het terrein van voormalig zaterdagvoetbalclub “de Pelikanen”. Op veld 1 stond tegenstander DVC Appingedam 7 zich al op te warmen voor de confrontatie die om 15.00uur ging aanvangen. Jaja, een heuse LICHTwedstrijd!!!

Waar staat DVC eigenlijk voor?
A Drukke VoetbalClub
B Domme VoetbalClub
C Damster VoetbalClub ✅
D Duo VoetbalClub

Bovenstaande geeft al aan dat er over de eerste helft weinig te schrijven is. Buiten de 0-1, penalty Steven Doornbos na overtreding op Patrick Rutgers (alweer een schwalbe door de captain met een penalty als beloning) en de 0-2: Rik Veenstra passeert keeper en scoort na steekpass van diezelfde Patrick en de aansluitingstreffer 1-2 van DVC na geklooi in ons strafschopgebied, werd de 1ste helft gekenmerkt door veel balletjes breed en schoten/kopballen hoog over.

Tijdens de rust evalueerde lijder John de tot dan toe gespeelde wedstrijd en kwam met een handvol invallers aandraven.

Gezien de potentie van deze invallers, Joram Sportel, William de Roo, Sebastiaan Scheffers, Willem Beerda en Robert Knol moest de tegenstander in de tweede helft “even opgerold worden”.

En dat leek ook te gebeuren toen Joram al na enkele minuten de 1-3 op het scorebord zette. De kansen kwamen nu in rap tempo achter elkaar, maar helaas hadden verscheidene spelers het vizier niet op scherp of lag het wellicht aan het schemerlicht door de vele kapotte lampen.

Het (afwezige) licht zorgde er voor dat Henk Niewijk zich liet vervangen en door de onrust dat deze wissel met zich meebracht kwam DVC via een invaller plotseling en onterecht op 2-3.

Hierna waren de spelers van RZB van slag en werd het nog even een “stief” kwartiertje billenknijpen.

De grensrechter van de tegenpartij zag er nog wel brood in en stak de vlag al in de lucht als er maar een aanval van RZB dreigde aan te komen. Gelukkig was de vermoeidheid bij alle spelers zo groot, dat er geen doelpunten meer vielen en dat de 3 punten terecht mee naar Baflo genomen konden worden. Met moeite, maar toch gewoon weer winst en een hele keurige gedeelde 2e plek (wel 2 wedstrijden meer gespeeld) halverwege het seizoen!

Uw verslaggever wenst u allen fijne feestdagen en een gelukkig 2024!

Man of the Match: Patrick Rutgers ‍♂️

Volgende verslaggever: zien we volgend jaar wel weer