Sterk beginnend Warffum klopt zondagvoetballers

2022-01-30

Warffum zo 2 – RZB zo 2

De eerste wedstrijd na de winterstop zit er weer op. Het had vooraf wel aardig wat voeten in de aarde want het zondagteam had te kampen met een ware golf van afwezigen. Met een gedecimeerd elftal moest men aantreden in en tegen Warffum. Gelukkig was Joerie Veenstra ingevlogen om het team aan te vullen en hij mocht zich bewijzen op de midmid positie, wat hij met verve deed.

Het is altijd weer lastig om na een lange stop weer voluit te starten en soms laat dit zich ook in het veld vertalen, want na vijf minuten stonden de Bafloers al met 2-0 achter. Bij het eerste doelpunt stonden er nog verschillende mensen te slapen en kon de spits van Warffum heel kalmpjes door de verdediging van de roodzwarten richting doelman van der Veen wandelen. Het schot was hard en geplaatst waardoor de 1-0 een feit was.

Ook bij het tweede doelpunt was men duidelijk nog niet fel genoeg en mocht dezelfde speler vrijuit vanaf de zestienmeterlijn uithalen. Aangezien de wind straf in zijn voordeel was sloeg de bal hard in en was keeper van der Veen opnieuw kansloos.

Tja, na zo’n begin ben je eigenlijk al kansloos voor de rest van de wedstrijd. Dan kun je alleen nog aan schade beperking doen. Gelukkig herstelden de roodzwarten zich nu vlot en werd er wat feller verdedigd. Vooral Mitch Brink kwam nu in de wedstrijd en ontpopte zich al aanjager van het team. Aanvallend kwamen de Bafloers er echter nauwelijks aan te pas, ook Warffum bakte er nu niet veel meer van en rommelde maar wat aan.

Vlak voor het rustsignaal zorgde een kleine fout alsnog voor een derde treffer. Na een ingooi werd de bal ongelukkig verspeeld en kon er door Warffum opnieuw optimaal geprofiteerd worden.

In de tweede helft was het een gelijk opgaande strijd tussen beide teams, maar kon men langs de kant weinig genieten van het gebodene. Veel balverlies aan beide kanten zorgden voor een rommelig geheel. Pas in de allerlaatste minuut viel er nog een doelpunt letterlijk en figuurlijk uit de lucht vallen toen een speler van Warffum vanaf twintig meter maar eens besloot om op het doel te schieten. Keeper van der Veen zag de pegel over zijn hoofd heen, vlak onder de lat door, in het doel vallen en moest zich noodgedwongen gewonnen geven.

Al met al was het een rare wedstrijd, die eigenlijk al na vijf minuten was beslist en waar beide partijen daarna maar wat aan het rommel waren. Een wedstrijd om snel te vergeten en waar aan beide kanten nog veel verbetering valt te behalen in de rest van het seizoen.