“Verdienstelijk gelijkspel voor gehavend RZB 3”. 

09-12-2023:
Competitiewedstrijd 8/20
RZB 3 – ZEC 3: 2-2
Dat vriendschap maar een relatief begrip is werd afgelopen zaterdag maar weer eens pijnlijk duidelijk.
Terwijl de vrienden van het 3e in de wei stonden om de derby tegen ZEC 3 te spelen, verkoos een grote groep spelers (incl. speler/ass. lijder Rispens) om een weekendje weg te gaan naar Prague. Het excuus was dat het een inhaalwedstrijd betrof en er daardoor geen rekening mee was gehouden. Een simpele gedachte. Hierdoor mistte de achtergebleven hoofdlijder Brantsma maar liefst 6 spelers, en ook waren er nog 7 andere spelers niet beschikbaar, waardoor er zodoende 9 basisspelers over bleven. Ook Robert bleek op het laatste moment (23:59!) toch nog beschikbaar, dus niets aan de hand…
Toch moest er weer geschooid worden bij het 2e om de selectie aan te vullen en met 4 moegestreden aanvullingen vanuit het satellietelftal van het 3e werd een representatief elftal gesmeed die de tegenstander te lijf moest gaan. Ondanks het feit dat RZB 3 het traditioneel altijd lastig heeft met Boelie, Knol en Co. zou er, gezien de ranglijst iets te halen moeten zijn. Vol goede moed werd dan ook de aanval gezocht. Brantsma zelf hoefde zich wederom niet om te kleden en nam de vlag ter hand.
Al na een kwartier viel het tactisch plan in duigen: Randy Kalma, die de positie van Patrick Rutgers had overgenomen en dit eerder in het seizoen prima had gedaan op deze positie viel geblesseerd uit vanwege kramp (!). Hierdoor bleven er vroeg in de wedstrijd nog maar 3 wissels over excl. Leider/vlaggenist. Toch duurde het niet lang voordat RZB op voorsprong kwam. Doornbos nam de bal knap aan in de 16 meter, omspeelde zijn directe tegenstander en schoot raak. Niet lang daarna werd het 1-1. Mede oorzaak hiervan was waarschijnlijk dat de duisternis vroeg in trok en keeper Bos moeite had met het zicht. Iets wat hem later in de wedstrijd nogmaals opbrak.
De 2e helft werden er nog eens 3 frisse toppers ingezet en kon lijder B dan eindelijk z’n eerste minuten sinds weken weer maken. Niet gehinderd door afwezige ass. Lijder Rispens ontdeed hij zich van z’n trainingspak en kwam binnen de lijnen in de 55e minuut voor dhr. Dop. Kort na deze invalsbeurt kon de invaller opstomen tot in het strafschopgebied waarna vermoeidheid hem ter aarde wierp (!). De prima fluitende scheidsrechter Remmers zag hier een strafschop in en joeg iedereen in het groen-wit op de kast. Na 10 minuten debatteren kon de strafschop genomen worden door slachtoffer Brantsma (aangewezen door aanvoerder Doornbos) die echter jammerlijk faalde. Of dit opzettelijk gebeurde om verdere escalatie te voorkomen, of dat de keeper er goed bij zat, zal altijd een mysterie blijven. Feit is in ieder geval wel, dat ook Brantsma (in navolging van Doornbos de week ervoor in Delfzijl) zich nu helemaal onderaan aan de lijst terug vindt in de lijst van potentiele penaltynemers.
Vlak na deze actie kwam ZEC 3 op voorsprong door wederom een slippertje van de altijd zo betrouwbare keeper Bos (wederom vanwege invallende duisternis??) en dacht ZEC3 3 dat hiermee recht gedaan was. Na dit doelpunt waren de heren uit Zandeweer e.o. overtuigd  dat ze onoverwinnelijk waren en begonnen zelfs handtastelijk te worden richting de scheidsrechter. Dit leverde een gele kaart op voor routinier Boelie.
Waarschijnlijk hierdoor, maar zeker door standvastigheid van RZB zijde, leverde een slotoffensief, de gelijkmaker op voor RZB 3. Invaller Mischa Meinema, Zoon van Lammert, gouden medaille winnaar in Japan, kon een voorzet ternauwernood intikken al dan niet in buitenspel positie. Who cares?? Dus ook hier waren de gasten het niet mee eens met lang debat tot gevolg. Hierdoor eindigde de wedstrijd rond etenstijd waar hij om 14:30 begon. Allen konden na afloop het sportpark veilig verlaten, en zij die durfden genoten van een afkomend biertje in de kantine.
Al met al een verdienstelijk gelijkspel waar vooraf meer verwacht, maar zeker niet verdient was. Het was jammer dat er maar liefst 6 spelers een weekendje Praag belangrijker vonden dan een competitiewedstrijd van het 3e, maar eigenlijk is het iedereen goed bevallen, het werd er opeens een stuk gezelliger op. Vrijwilligers worden nog gezocht voor de re match in Zandeweer om deze tot een goed vervolg te brengen. Opgave bij de lijding.
Volgende week zaterdag de laatste (ingelaste) competitiewedstrijd van het jaar 2023, 15.00 uur uit bij Appingedam, de hekkensluiter, komt dat zien! Of dezelfde jongens ook nu “toevallig” weer een weekendje weg hebben geboekt in dit inhaalweekend, zullen we moeten afwachten.
PS: door de afwezigheid van de influpencers, zijn er amper foto’s op het sportpark gemaakt. Dus daarom maar wat fototjes toegevoegd van het “museumreisje” van de 6 afwezige teamgenoten. Waren ze er toch een beetje bij deze week. Waarvan akte.
Man of the Match: Fokke Jan Bos (als hartje onder de riem)
Volgende verslaggever: Bert ten Have