Zaterdag 18 mei: opening nieuwe kleedkamers

Vandaag gaat het dan eindelijk gebeuren!

Rond 13.15 (in de rust van de wedstrijd van het 2e elftal) zullen de units officieel worden geopend!

De nieuwe kleedkamers worden geopend en direct in gebruik genomen. Ook is er een 2e kleedkamer voor de scheidsrechters, 2 extra wc’s, een extra opbergruimte en een technische ruimte gerealiseerd. Ook werd de oude garage vervangen en is er een nieuw ballenhok geplaatst die al enige tijd in gebruik is.

Voor de club gaat hiermee een lang gekoesterde wens in vervulling. De wens voor extra kleedkamers leeft al een aantal jaren bij onze vereniging.

Het jeugdvoetbal heeft veel meiden binnen hun gelederen waardoor er vaak een tekort aan kleedkamers is. Wanneer de RZB dames spelen doen ze dit in toernooivorm met 4 andere teams en ook hier duikt dan een probleem op.

Toen de plannen voor het nieuwe sportpark voor vv Winsum concrete vormen kreeg, heeft de club aan de bel getrokken bij de gemeente over de oude kleedkamers aan de Schouwerzijlsterweg. En uiteindelijk groen licht gekregen, mits alles zelf werd gedaan. In het najaar van 2021 werd begonnen met het losmaken van deze units, om vervolgens in januari deze te verplaatsen naar Baflo.
Met behulp van vrijwilligers werd de klus geklaard.


De units werden geplaatst en aan elkaar gekoppeld. Ook werd de oude garage vervangen. Vervolgens werd schuimbeton gestort.


Door een kleine groep vrijwilligers is er twee jaar verder geklust. Alles is zelf gedaan. Mede door de kosten heeft dit wel een tijd geduurd. Door een bijdrage uit het dorpsbudget en de opbrengst vanuit de oliebollencommissie van afgelopen Oud & Nieuw zijn we nu zover dat we kunnen openen.

Ze zijn vandaag meteen dringend nodig met 3 thuisspelende seniorenteams, op Super Saturday!

Nieuwsgierig geworden?

Vanmiddag rond 13.15 worden de nieuwe units “officieel geopend” en het 3e elftal heeft de primeur om als eerste elftal gebruik van de nieuwe kleedkamers te mogen maken!

Een paar kleine puntjes op de I ontbreken nog, maar we kunnen ze eindelijk in gebruik nemen!

Dank ook aan de sponsoren die hebben meegeholpen!