Zaterdag 3 vermorzeld de Fivel 5

21-05-2022

RZB zat 3 – De Fivel 5

Ook de voetballers van zaterdag 3 blijven de laatste tijd successen aaneen rijgen. Met goed spel en af en toe wisselende resultaten klimt men de laatste tijd gestaag op de ranglijst. Afgelopen zaterdag stond de wedstrijd tegen de Fivel 5 op het programma. De thuisploeg startte veelbelovend en zette de tegenstander met snel en prima combinatievoetbal vast op de eigen helft. De coaching naar elkaar toe verliep wat moeizamer en daardoor ontstonden zo nu en dan problemen in de afronding. Te vaak werd de diepe bal gezocht waar een combinatie meer voor de hand lag.

Na ongeveer een kwartier spelen werd het vooral conditioneel wat minder en dit was terug te zien in het passwerk dat nu beduidend slechter verliep. Door het vele onnodige balverlies kon de tegenstander nu beter in het spel komen en dat zorgde ervoor dat er nu ook wat kleine kansen aan de andere kant vielen. Toch was de eerste echt grote kans voor de roodzwarten. Na een leuke combinatie werd Willem Beerda alleen voor de goal gezet. De meestal behendige spits nam de bal echter niet goed aan waardoor het speeltuig achter hem terecht kwam en de kans verkeken was op een doelpunt.

De Fivel had tot dan toe nog geen enkele uitgespeelde kans weten te fabriceren. Dit was vooral te danken aan goed werk van de achterhoede en met name de snelheid van Jorrit Mulder, die menig veelbelovende aanval op inzet en snelheid wist te onderscheppen. Toch kwamen de roodzwarten net een metertje tekort om na een lange bal een eerste schot van afstand op het doel te voorkomen. Keeper Bolhuis zag er ook niet echt lekker uit en zag tot zijn schrik de bal over hem heen in het doel belanden. Het zette het spelverloop in ieder geval wel aardig op zijn kop, want de Fivel kwam zowaar op voorsprong.

Hierna volgde een zeer wisselvallige periode. De thuisploeg speelde slordig en ging te gehaast naar voren voetballen in een poging om de gelijkmaker te forceren en de Fivel vond dit prima en wist vaak via de counter gevaarlijk te worden. In deze periode hield goalie Bolhuis zijn ploeg op de been met enkele goede reddingen.

De wedstrijd leek af te stevenen op een kleine voorsprong in de rust voor de gasten totdat de thuisploeg het ineens weer op de heupen kreeg. Eindelijk werd er weer eens een geslaagde combinatie opgezet en dit werd gelijk beloond met een terecht doelpunt. Nadat de goed spelende Willem jan Rispens de combinatie zelf had opgezet werd hij plotseling geheel vrij voor het doel gezet. De middenvelder aarzelde geen moment en haalde gericht en strak uit en zag zijn inzet onhoudbaar in de verre hoek verdwijnen.

Met de 1-1 op zak kon men de thee opzoeken en bedenken hoe men de tweede helft moest beginnen. Dit lukte met enkele wisselingen wonderwel, want men stond nog geen twee minuten in het veld toen er opnieuw gejuicht kon worden. Waarschijnlijk had coach/lijder/toeschouwer van der Valk zijn manschappen op scherp gezet, want de 2-1 was wonderschoon.

Opnieuw viel op de de roodzwarten elkaar goed kunnen vinden als men wil, want wederom werd er knap gecombineerd. De verdediging van de Fivel werd helemaal aan gort gespeeld waarna Joerie Veenstra één op één met de doelman werd gezet. De spits hield het koppie koel en schoof de bal onhoudbaar langs de keeper heen in het verlaten doel.

Hierna was er eigenlijk nog maar een ploeg, die speelde. De Fivel kon niets anders doen dan tegenhouden en zag aanval na aanval op zich af komen. Vooral Jorrit Mulder bleek niet te stoppen door de wat oudere spelers van de Fivel, die vervolgens hun frustratie op de benen van de jongeling gingen botvieren. Het leverde de laatste man een tien minutenstraf op.

De roodzwarten profiteerden meteen van de ruimte op het veld en kregen nu kans op kans en uiteindelijk ook doelpunten. Eerst maakte Ewoud Dijkman er na wederom een slimme combinatie 3-1 van en niet veel later mocht Emiel Dijkstra vanuit de kluts de 4-1 aantekenen. De wedstrijd was nu gespeeld en ondanks vele bijna scores en pogingen werd er in het vervolg nog slechts één keer gescoord.

Ook deze treffer was weer een gevolg van een geslaagde combinatie over meerdere schijven. Uiteindelijk mocht Chris de Jonge het karwei afmaken en de 5-1 eindstand op het scorebord neerzetten. Ondertussen kon het derde elftal met een half oog meegenieten hoe de hoofdmacht op voorsprong kwam tegen SIOS en uiteindelijk ook een  overwinning op het blazoen kon bijschrijven. Al met al weer dikke punten voor de roodzwarten!