Zondag verliest nipt

2022-12-04

 

Winsum 2 – RZB zo 2

 

Brrrr. Koud en vroeg. Dat zijn niet de meest gunstige omstandigheden om een leuke voetbalwedstrijd te spelen. Aangezien menig speler ook nog het kunstgras vervloekt kun je gerust spreken van barre omstandigheden in Winsum. Als je ook nog de statistieken erbij haalt dan was de wedstrijd bij voorbaat al kansloos. Toch begonnen de roodzwarten vol goede moed aan de partij, want na een serie goede resultaten is men op de ranglijst aardig geklommen.

Na een aftastend begin waarin beide ploegen veelal rondom de middellijn vertoefden was de eerste kans voor de Bafloërs. Een diepe bal op Bart Luurtsema werd op waarde geschat en de jonge spits liep op snelheid zijn tegenstander eruit. Oog in oog met de doelman moest echter met het zwakke linkerbeen worden afgewerkt en belandde de bal in het zijnet. Hierna liet Winsum wat meer van zich horen en stond het opeens 1-0. Een hoekschop leek in eerste instantie weggewerkt te worden, maar door paniekerig uitverdedigen blijft de bal plakken in het zestienmetergebied totdat het leer uiteindelijk voor een schietgrage voet van een der Winsumers beland en van dichtbij kan worden ingeschoten.

Een koude douche voor de tot dan toe goed spelende Bafloërs. Gelukkig pakken de mannen van Lantink de draad hierna weer goed op en wordt door goed voetbal de tegenstander herhaaldelijk met de rug tegen de muur gezet. Helaas speelt het scorend onvermogen de roodzwarten weer eens op en ondanks het feit dat plaaggeest Luurtsema keer op keer dreigt te scoren wil het ronde projectiel maar niet tegen de touwen belanden.

Na een half uur spelen lijkt de thuisploeg na een goede aanval op naar een tweede treffer. Geheel tegen de eigen gewoontes in wordt er zomaar op buitenspel gespeeld en mag daardoor een middenvelder van Winsum zomaar door de verdediging heen wandelen en alleen op keeper van der Veen aflopen. Gelukkig voor de roodzwarten is de sluitpost alert en wanneer de speler de bal net te ver voor zich uit speelt kan de doelman goed ingrijpen. Van der Veen lanceert op zijn beurt een tegenaanval en hierdoor staat Bart Luurtsema ineens ook oog in oog met de doelman. Zijn inzet heeft meer succes en met een bekeken schuiver staat de gelijkmaker op het scorebord.

Er zit duidelijk meer in en de roodzwarten gaan nadrukkelijk op zoek naar meer doelpunten. Voor Winsum is het in deze periode tegenhouden en men doet dit met veel overtredingen. Niek Lantink en Bart Luurtsema moeten daarom het veld verlaten met een blessure. Daarmee haalt men ook meteen de angel uit het spel van de Bafloërs, want de snelheid van de jongelingen is nu weg en men moet het nu voetballend oplossen. Vlak voor het rustsignaal is het plotseling weer raak, maar wederom niet aan de kant waar je het verwacht.

Winsum komt via een geslaagde aanval voor het doel van de roodzwarten terecht maar lijkt daar te worden afgestopt, helaas komt de bal tot twee keer toe via de scrimmage gelukkig voor een voet van de thuisploeg en moet keeper van der veen opnieuw lijdzaam toezien hoe de bal van dichtbij kan worden afgewerkt.

Na de 2-1 is de ploeg even van slag en dit vertaald zich bijna vanaf de aftrap in wederom een doelpunt. Gelukkig krijgt doelman van der Veen deze keer wat hulp van zijn verdediging en wordt de bal van de doellijn gehaald. De ruststand blijft dus 2-1 en bied kansen.

In de tweede helft was het gemis van Lantink en Luurtsema nog meer te merken, de roodzwarten zochten te vaak naar de diepe bal en liepen zich keer op keer stuk op de sterk verdedigende Winsumers. Na een kwartier leek de beslissing in de wedstrijd te vallen. Een voorzet werd door aanwinst Niek Beukema met de hand beroerd en leverde een strafschop voor de Winsumers op.

Gelukkig hebben de roodzwarten een keeper met fantastische cijfers als het op strafschoppen aankomt. Van der Veen schijnt zelfs gepolst te zijn voor een optreden in Qatar en ook deze keer was de penalty een prooi voor de goalie.

De Bafloërs werden in deze periode sterker en sterker en de gelijkmaker hing in de lucht. Toch viel de treffer wederom aan de andere kant. Een diepe bal werd ongelukkig aangenomen en schampte over het been van een der van Slotens heen en kwam daarom per ongeluk voor de voeten van de gevaarlijkste speler van Winsum terecht. De speler handelde snel en schoot hard en hoog langs keeper van der Veen de bal tegen de touwen.

Het spel golfde hierna op en neer met kansen voor beide teams. Deze keer viel de bal met enig geluk in het doel van de thuisploeg. Na een corner werd de bal in eerste instantie weggewerkt, maar op de rand van het strafschopgebied kon Mitch Brink uithalen. Zijn inzet werd nog licht getoucheerd en belandde zo onhoudbaar voor de keeper in het doel.

In de resterende tijd wist geen der partijen een stempel op de wedstrijd te drukken en een score zou uit de lucht moeten vallen. Helaas kregen de roodzwarten niet wat ze verdiende, want op grond van het spel zou een gelijkspel zeker de verhoudingen het best hebben weergegeven. Nu bleef het dus, wederom, bij een nipt verlies in Winsum.

Op 18 december mag men voor het laatst dit jaar in de baan tijdens de thuiswedstrijd tegen Kloosterburen.