Zondagvoetballers Warffum pakken verdiend de punten in derby

RZB zo 2 – Warffum zo 2

De wedstrijd begon met een eerbetoon aan de onlangs overleden Hepke Buma. Na één minuut stilte werd de derby door scheidsrechter Wieringa met het beginsignaal geopend. De Warffumers zijn bezig met een verjonging en dit was goed te zien op het veld, niet alleen was het leeftijdsverschil duidelijk waarneembaar, ook qua felheid en passie waren de Warffumers goed bezig. Men probeerde de thuisploeg door vroeg te storen vast te zetten op de eigen helft, maar de coördinatie bij de gasten was nog ver te zoeken zodat de Bafloërs eigenlijk nauwelijks in de problemen kwamen. Toch was Warffum de betere ploeg, dit was vooral te danken aan het feit dat de roodzwarten grossierden in foute ballen. De drang naar voren was veel te wild en zelfs de simpelste ballen werden onnodig ingeleverd bij de tegenstander.

Nadat de gasten al enkele waarschuwingsschoten op het doel van doelman Egbert van der Veen hadden afgevuurd viel in de twintigste minuut de verdiende openingstreffer. Helaas voor de Bafloërs was deze treffer onnodig. Na een afgeslagen aanval schoot een speler van Warffum van ruim twintig meter op het doel. Keeper van der Veen leek het speeltuig eenvoudig op te kunnen pakken, maar zag het ronde projectiel vlak voor zijn grijpgrage handen een rare stuit maken en op deze manier verdween de bal onherroepelijk over de beruchte doellijn.

Ook na deze treffer bleven de gasten het betere van het spel houden, toch wist men nauwelijks gevaarlijk te worden. Het spel golfde op en neer en aan beide kanten was vooral de verdediging goed op orde, want de beide keepers hadden niet veel te doen. Net als Warffum kwam de gelijkmaker daarom min of meer uit de lucht vallen. De eerste de beste goed gelukte aanval van de Bafloërs kon in eerste instantie nog door de keeper tot hoekschop worden verwerkt. De aansluitende corner draaide bij de eerste paal via een mêlee van spelers plotseling zomaar in het doel. Het was onduidelijk of de bal in één keer was binnen gevallen of dat gelegenheids spits Joeri Veenstra het leer nog het beslissende zetje had gegeven. De 1-1 stond tot aan de pauze op het scorebord.

Ondanks enkele wisselingen veranderde het spelbeeld in de tweede helft niet echt. De Bafloërs bleven elkaar op het hobbelige veld slecht inspelen en zochten te snel de aanval. Ze leden daarmee te snel en te vaak balverlies zodat de Warffumers de achterhoede van de roodzwarten constant onder druk bleven houden. Nadat de thuisploeg al enkele keren goed was weggekomen viel de 2-1 uiteindelijk toch. Na opnieuw een voorzet voor het doel kwam de bal in de voeten van de linksmidden. De middenvelder draaide knap om zijn as en wist vervolgens de bal eenvoudig binnen te schuiven.

Na de 1-2 probeerden de roodzwarten nog wel om opnieuw een gelijkmaker te forceren, maar het bleef bij wat aanmodderen. De beste kans was nog voor Willem Jan Rispens, die na een klein foutje in de achterhoede van de Warffumers alleen op het doel af mocht gaan. Zijn inzet in de verre hoek werd echter knap gepareerd door de sluitpost van de tegenstander en leverde slechts een hoekschop op. Verder bleef de achterhoede van de gasten vrij eenvoudig overeind doordat de aanvallen veel te gehaast werden opgezet en omdat de snelheid ontbrak om door te breken.

Na het laatste fluitsignaal mochten de Warffumers een verdiende overwinning op het palmares bijschrijven en mag men omhoog blijven kijken op de ranglijst. De Bafloërs zelf hebben nog werk aan de winkel als men niet wil afglijden naar de onderste plaatsen. Komende zondag in en tegen Woltersum zal men aan de bak moeten.