RZB Nieuwjaarsreceptie 2024 weer drukbezocht! (06-01-2024)

Afgelopen zaterdag stond weer de traditionele RZB Nieuwjaarsreceptie op de agenda, ditmaal editie 2024. Het was wederom een zeer geslaagde en gezellige avond. Hierbij een verslag, met enkele foto’s, voor de geïnteresseerden. Op onze facebookpagina staat de gehele fotocollectie.

De avond ging dus van start met een nieuwjaarsspeech van de voorzitter van RZB: Roelf Beukema. Hieronder is deze speech grotendeels terug te lezen, zodat ook de niet-aanwezigen ook weer even op de hoogte zijn en de aanwezigen het nog even rustig terug kunnen lezen.

Voorzitter Beukema begon zijn speech met een uitleg over het verloop van de avond. Hierna kwam Roelf bij het hoofdpunt van zijn speech: Libertus Knol, en de heer Knol werd dan ook naar voren geroepen. Libertus loopt al ruim 30 jaar rond bij de voetbalclubs in Rasquert en Baflo en is ook al een aantal jaren actief als fotograaf langs de velden van Baflo en omstreken, waarbij Libertus eigenlijk elke week een mooie fotoreportage weet te maken van enkele wedstrijden van de club. Dit met heel veel enthousiasme, van beide kanten, echter is de kwaliteit van de foto’s nog niet helemaal geweldig, gezien de verouderde fotocamera. Als club hebben we hierover nagedacht en hebben besloten om, dit volledig vrijwillige initiatief van Libertus te belonen en een nieuwe fotocamera aan hem te schenken. Met als doel om nog mooiere foto’s te maken voor, tijdens en na de wedstrijden van RZB, waar we als club ook meer mee willen gaan doen, aangezien dit mooi promotiemateriaal voor de club ook is. En ook Libertus beleeft er veel plezier aan, dus iedereen blij. Tevens overhandigde de voorzitter, aan Libertus een “pershesje” + ook een “perskaart”, zodat Libertus in vervolg ook van harte welkom is in de bestuurskamer rond wedstrijden, als fotograaf van de club, voor een kop koffie. Tot slot had de voorzitter nog het verzoek aan Libertus om vanavond elke aanwezige even op de foto te zetten en te beginnen met een groepsfoto van alle aanwezigen in de kantine, voor het uitbrengen van een 1e toast. Libertus was erg dankbaar voor dit mooie initiatief en gaf nog een mooi dankwoord aan de voorzitter en overige aanwezigen hiervoor. Beide partijen gaan hier nog veel plezier aan beleven!

Tussendoor ging voorzitter Beukema verder met zijn speech en ging alle elftallen even bij langs. Het 1e elftal is, buitengewoon knap, ongeslagen (15x winst, 5x gelijk) kampioen geworden van de 5e klasse en daardoor weer terug in de 4e klasse. Het niveau waar wij als club minimaal denken thuis te horen. Het elftal beleefde dit seizoen een moeizame start, maar het balletje lijkt zolangzamerhand de juiste kant op te rollen, waarbij in 1e instantie wordt ingezet op handhaving. Voorts vertelde de voorzitter dat de hoofdtrainer nog een jaar heeft bijgetekend.

Verder heeft het bestuur goede hoop dat we aan het eind van dit seizoen weer een kampioensfeestje mogen vieren (met RZB 2) en doet ook het 3e het verrassend goed, na een aantal moeizame jaren, en is de winterstop ingegaan op een knappe gedeelde 2e plaats. RZB Zondag beleeft tot dusver een moeizaam seizoen, maar ook dit zal vast goed komen gezien het aanwezige spelersmateriaal, waarbij het ook positief is om te zien dat er op woensdag met een behoorlijk grote groep gezamenlijk wordt getraind, in combinatie met RZB 3.

De RZB Dames beleven helaas tot dusver ook een moeizaam seizoen, waarbij stilletjes aan de stoelpoten van de trainer wordt gezaagd. Ook proberen we samen met onze buurvereniging uit Warffum, een gezamenlijk damesteam op te zetten, wat verder zal worden uitgezocht en waarbij geïnteresseerde dames natuurlijk van harte welkom zijn. Tot slot zijn we ook nog op zoek naar nieuwe bestuursleden voor de SJO, vanuit de Baflo kant.

Jolanda Bolhuis kwam vervolgens aan het woord, namens de kantinecommissie, aangezien we m.i.v. het nieuwe jaar zijn overgestapt van Heineken naar Peroni bier. RZB heeft behoorlijk gunstigere voorwaarden weten te bedingen, waardoor de bierprijs niet in korte tijd weer hoeft worden verhoogd.

Henk “heb geen microfoon nodig” Dijkstra heeft vervolgens het woord gekregen en heeft de aanwezigen uitleg gegeven over de nieuw opgezette “Voetbalcommissie”. Henk zal hier vanuit het bestuur deel van uit gaan maken en zal worden bijgestaan door (erelid en oud-voorzitter) Jan Bolt en last but not least: Jannes van Bergen. Alles over deze nieuwe voetbalcommissie, is HIER terug te vinden. Wij denken dat dit een positieve bijdrage gaat leveren aan de club!

Voorzitter Beukema nam vervolgens het woord weer over, en vertelde over het succesvolle Johannes Pool Toernooi (12e editie) afgelopen jaar. Toch is dit helaas vooralsnog de laatste editie geweest, aangezien de JP-Commissie heeft aangegeven te willen stoppen, maar het wel leuk zou vinden als er een slotdag voor heel RZB zou plaatsvinden, georganiseerd door een nieuw te vormen commissie.

De oliebollenactie rond (dit keer een dag vóór) oudejaarsdag was ook wederom een groot succes, waarbij alle oliebollen (ruim 6.000 stuks) en appelflappen (ruim 1.000 stuks) zijn verkocht en het netto een bedrag van € 2.100,- heeft opgeleverd. Een heel mooi bedrag wat richting de af te bouwen kleedkamerunits zal gaan. Met dank ook aan alle vrijwilligers die hebben meegeholpen aan deze oliebollenactie, waarbij het ook heel positief om te zien was, dat er wederom nieuwe (jonge) vrijwilligers zich hadden aangemeld om ook hun steentje bij te dragen. Hulde!

De “Vrienden van RZB” hebben afgelopen jaar gezorgd voor een prachtige uitbreiding van de overkapping voor de kantine. Waarbij het doel dit jaar is om, via de “Vrienden van RZB”, verlichting en zijschermen aan te brengen onder de overkapping. Dit zal in de loop van dit jaar verder worden uitgerold.

Ook de vele vrijwilligers van de club, zowel doordeweeks, zaterdags of zondags, werden in het zonnetje gezet. Zonder vrijwilligers is er geen voetbal. En we kunnen altijd nog weer vrijwilligers gebruiken, op dit moment vooral in de “Groencommissie”. Indien hier animo voor is, of voor andere vrijwilligerstaken, horen wij dit natuurlijk graag. Hieropvolgend is nog gesproken over een te plannen “Vrijwilligersavond” in waarschijnlijk maart/april. Waarbij het ons ook leuk lijkt om een spreker uit te nodigen, hiervoor ook al wel wat ideeën hebben, maar ook hierbij graag openstaan voor andere suggesties.

Er zijn weer wat nieuwe sponsoren aangetrokken en verder streven we ernaar om in het nieuwe seizoen, rondom het gehele veld, sponsorborden te hebben hangen. De nieuwe kleedkamer units zijn helaas nog niet af, maar door de gift vanuit de oliebollencommissie kunnen ook hier weer goede stappen in worden gemaakt.

Tot slot van de speech wist de voorzitter nog te melden dat de clubs in het Hogeland met de Gemeente het Hogeland om tafel hebben gezeten en hier goed uit zijn gekomen. RZB blijft geprivatiseerd en de vergoedingen hiervoor zijn omhoog gegaan.

Als afsluiter van de nieuwjaarsspeech van de voorzitter, werd dus huisfotograaf Libertus Knol geïnstalleerd op een hoog trappetje, voor een groepsfoto (tevens de allereerste foto met de nieuwe camera, dus het was even zoeken naar de juiste instellingen) en werd er door alle aanwezigen een toast op het nieuwe jaar uitgebracht!

Vlak na de nieuwjaarsspeech, volgde de 7e editie van de RZB Nieuwjaarsquiz, gepresenteerd door Patrick Rutgers en WJ Rispens, via een quiz op het TV scherm, waar men mee kon doen via de mobiele telefoon. Maar liefst 43 deelnemers namen vol enthousiasme deel aan de quiz, die 20 leuke (en soms ludieke) vragen telde, 10 over RZB en de verschillende (senioren)teams en 10 algemene voetbalvragen. Het werd een nek aan nek race op het einde, maar uiteindelijk was de grote winnaar Rick Werkman (trainer van RZB 2) die de RZB Quiz 2024 Bokaal (+ waardebon Grandcafé de Hoek + eeuwige roem) in ontvangst mocht nemen. Hij werd de 7e winnaar van deze quiz en voegt zich in een mooi rijtje met voorgaande winnaars: WJ Rispens (2016), Stef Klok (2017), Jorean Groen (2018), Willem Beerda (2019), Joram Sportel (2020) en Emiel Dijkstra (2023). Rick Danhof werd knap 2e, Silvan Groen 3e en kregen beiden een mooie RZB muts. Joram Sportel eindigde met een 4e plek net naast het podium, maar heeft in 7 edities nu een 1e, 3e, 4e en 5e plek behaald, waarvan akte!

Als laatste vaste activiteit van de avond werden er nog enkele rondes bingo gespeeld. Wederom gepresenteerd door host Erwin vd Veen, maar nu ook geassisteerd door Marnik Bolhuis. Die het beiden erg leuk en ludiek brachten. De hoofdprijs was voor Ties Sikkema, een paar nieuwe sokken werden er gewonnen door Jildert Dotinga, er was een bierprijsje voor William de Roo en zo werden er nog enkele overige prijzen verdeeld, waaraan het organiserende duo uiteindelijk geen actieve herinnering meer had. De prijzen waren veelal ter beschikking gesteld door onze sponsoren en ook nog even via deze weg onze hartelijke dank daarvoor. Wat moeten we toch zonder?

Na de bingo ging er plots nog een doos vuurwerk de lucht in vanaf de middenstip, gingen er nog schalen kaas en worst rond en werd er nog lang en gezellig nagepraat en kunnen we dus terugkijken op weer een hele geslaagde nieuwjaarsborrel. Alle aanwezigen dank voor jullie komst!

Namens het bestuur van Rood Zwart Baflo wensen wij al onze leden, vrijwilligers, sponsoren en iedereen die zich verbonden voelt aan onze club, een gelukkig, sportief en vooral een gezond 2024!